• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

Brenta Wood-Mizer LT15 i MP 100 za obilkovanje/rendanje u radu s kućama od drveta u Češkoj

1. jul 2021.

Brenta Wood-Mizer LT15 i MP 100 za obilkovanje/rendanje u radu s kućama od drveta u Češkoj

Za “Hanis Log Homes” u Češkoj izgradnja kuća iz trupaca veliki je posao. Zapošljavajući više od 50 radnika i proizvodeći sve više kuća iz trupaca svake godine, firma se specijalizovala za prilagođene dizajne kuća, koji  prikazuju prirodne lepote prirodnog drveta.

Kuće iz trupaca, uobičajene su u skandinavskim zemljama, Istočnoj Evropi i Severnoj Americi, sve su popularniji i u drugim delovima sveta zbog svog prirodnog izgleda, energetske efikasnosti te sveže arome i tople atmosfere. Nakon što je 1990-ih izgradio vlastiti dom iz drveta, osnivač firme Pavel Hanis počeo je dobijati upite za izgradnju sličnih projekata za druge ljude u tom području. Firmu je službeno pokrenuo 1999. godine, a od tada je izgradila više od 500 domova s drvenim delovima i kućama od brvana širom Češke.Firma sarađuje sa klijentima, - prvo se sastaju i raspravljaju o mogućnostima, rasporedima i proračunima, a zatim prelazi na razvoj 3D modela gotove kuće. To omogućava njihovim klijentima da stvarno vide kako će izgledati konačni projekat. Jednom kada se odobri projekat, kuća se proizvodi u njihovoj proizvodnoj hali, gde se obično montira do četiri kuće istovremeno.
 


Kada se izradi i sastavi okvir drvene kuće, on se rastavlja i otprema na mesto klijenta, gde se ponovno sastavlja i dovršava. Konačna gradnja traje 2-3 meseca pre nego što je spremna za useljenje klijenta.

"Kuću proveravamo u toku sledeće četiri godine kako bismo posmatrali proces prirodnog stezanja drveta i nastavljamo s malim prilagodbama kako se struktura slegne", kaže Petr Taufmann, šef proizvodnje. "Akumulirali smo puno iskustva u drvetu za izgradnju kuća i razvili su građevinske tehnike koje predviđaju i minimalizuju efikasnost budućeg utezanja/izvijanja. "Pre nekoliko godina firma je dodala Wood-Mizerovu brentu LT15 u proizvodnju kako bi olakšala preradu dugačkih trupaca,potrebnih za njihove projekte. LT15 ima nekoliko dodatnih produžetaka kreveta koji mu omogućuju rezanje trupaca dužine do 12 metara. Takođe su dodali mašine za oblikovanje / rendanje – MP100, na istom postolju za trupce sa LT15. Nakon što se trupci ispile u potrebne veličine, ne moraju se uklanjati na drugo postolje za rendanje ili oblikovanje u razne profile - MP100 im omogućava da sve to rade na jednom mestu.Kombinacija brente LT15 / I blanjalice MP100 postaje prilično popularna među graditeljima drva za trupce, drvoprerađivačima i svima koji isporučuju visokokvalitetne grede za graditelje. Korištenjem Wood-Mizer-ovih vlastitih noževa za profiliranje ili drugih glodala za oblikovanje profila, na površinama se može izraditi puno različitih dizajna na gredi ili stupu.

Trenutno “Hanis Log Homes” koristi brentu LT15 i MP100 dvadeset sati dnevno, a obuhvata dve radne smene od po 10 sati. Firma dobavlja trupce iz lokalnih šuma, a koristi dobro poznate DoubleHARD tračne testere Wood-Mizer. Firma takođe održava vlastite tračne testere pomoću oštrilice BMS250 CBN firme Wood-Mizer i uređaja za razmetanje zuba BMT100.Više informacja: www.srubovedomy.cz

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se