• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

Predstavljamo Wood-Mizer četvorostranu rendu/glodalicu “MP280”

8. maj 2023.

Predstavljamo Wood-Mizer četvorostranu rendu/glodalicu “MP280”

Ispunjavajući stalno rastuća očekivanja drvoprerađivača, Wood-Mizer je razvio drugu generaciju rende/glodalice temeljenu na proverenoj jedinici “MP260”, koja je postala popularna u celom svetu. Njen naslednik je “MP280”- renda/profilirka za oblikovanje, funkcionalna je i svestrana jedinica za obradu drva, koja uključuje neka tehnička rešenja iz veće “MP360” mašine za oblikovanje.

Wood-Mizer je proširio ponudu svojih mašina za obradu drveta najavom nove MP280 rende-mašine za oblikovanje. “MP280” je kompaktna jedinica, koja kombinuje najbolje karakteristike poznatih i proverenih “MP360” i “MP260” rende/profilirke. Dizajn najnovije  mašine oslanja se na jedinicu “MP260” ali uključuje najbolja tehnička rešenja poznata iz vrhunske “MP360” mašine za oblikovanje. Kao rezultat toga, naši su inženjeri izgradili precizan, jednostavan za korištenje i pristupačan stroj za sve drvoprerađivače, koji se bave efikasnijim načinima izrade gotovih proizvoda od drva,” ističe Wood-Mizerov rukovodilac proizvodnje, Radosław Adamkiewicz.“MP280” mašina za oblikovanje, savršeno je rešenje za srednja i velika preduzeća za obradu drva koje žele snabdevati svoje klijente vrhunskim proizvodima od drva, kao što su podne ploče, obloge, paneli, okviri za vrata i prozore, ukrasni elementi i još mnogo toga.

“MP280” opremljen je intuitivnom upravljačkom pločom s prekidačima, koji zasebno uključuju sve motore i mehanizam za uvlačenje, što omogućuje nižu potrošnju energije i emisiju buke. Električni motori od 13,78 kW, pokreću vretena glodala sa 6000 o/min, osiguravajući najbolju moguću završnu obradu površine obrađenog materijala.   

MP280 ima dva vodoravna glodala – gornja osovinu dužine 410 mm i prečnika 88 mm, dok je donja 300 mm x 72 mm, te dve bočne glave sa glodalima (jednu u fiksnom položaju i jednu pokretnu), koje mogu oblikovati materijal s maksimalnom visinom od 100 mm. Povećana efikasnost moguća je zahvaljujući 4-stranom glodanju u samo jednom prolazu kroz mašinu.

Svaka glava glodala ima dva ravna HSS noža; međutim, takođe se mogu opremiti noževima sa profilima - za oblikovanje, koji odgovaraju specifičnim potrebama kupaca. Čvrsti radni sto od livenog čelika osigurava  povećanu stabilnost i preciznost rada, kao i dugotrajnost konstrukcije.

Mehanizam za uvlačenje materijala ugrađen je iz veće jedinice “MP360” i dolazi s promenljivom brzinom od 3-15 m/min. Materijal ulazi i izlazi iz  mašine na stolovima od 1,2 m sa zaštitnim čeličnim zavesama postavljenim preko ulaznog ulaza, kako bi se sprečilo vraćanje materijala.

Postoje četiri  otvora za piljevinu – jedan prečnika 125 mm i tri prečnika 100 mm – te dodatni poklopci i četke, ugrađeni unutar mašine, kako bi se što efikasnije izbacio otpadni materijal oko glava rezača. “MP280” mašina za oblikovanje kompatibilna je sa Wood-Mizer “MES” sistemima za usisavanje prašine, koji su dizajnirani da održavaju radno mesto čistim i urednim.

Wood-Mizer “MP280” - maksimalna širina rezanja


4-strani kapacitet 250 mm
2-strani kapacitet 300 mm
1-strani kapacitet 410 mm

Stroj se isporučuje s 2-godišnjom  garancijom i podleže servisu i tehničkoj podršci koju pružaju kvalifikovani i iskusni Wood-Mizer stručnjaci.
***

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se