• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

Kompanija Wood-Mizer je predstavila svoje najbolje mašine i rešenja za obradu drveta na sajmu LIGNA 2023

25. maj 2023.

Kompanija Wood-Mizer je predstavila svoje najbolje mašine i rešenja za obradu drveta na sajmu LIGNA 2023

Tokom najvećeg evropskog sajma drvne industrije LIGNA, kompanija Wood-Mizer je predstavila svoju kompletnu ponudu proizvoda za preradu drveta, uključujući poznatu seriju mašina za obradu drveta i opreme za izradu gotovih proizvoda od drveta. S 40 godina stručnosti u proizvodnji vrhunskih brenti, kompanija Wood-Mizer razvija seriju Woodworking kako bi potvrdila svoj moto, Od šume do konačnog oblika. Među najprodavanijim modelima, kompanija Wood-Mizer je predstavila svoje najnovije mašine i rešenja za drvnu industriju – blanjalicu MP280 i testeru za ploče MS750.         




Izum Boa Martensona, osnivača kompanije MOReTENs – mašine i oprema za obradu drveta, stekli su široko priznanje i popularnost među profesionalcima i amaterima koji traže svestranost, preciznost i izdržljivost po pristupačnoj ceni. Od 2017. Kompanija Wood-Mizer razvija kompaktnu i laganu ponudu mašina za obradu drveta koje se distribuiraju, pruža znanja u dizajnu i proizvodnji mašina i proizvodi mašine za obradu drveta koje se isporučuju putem mreže iskusnih trgovaca i distributera gotovo u celom svetu.

Mašine za obradu drveta su za brzu i efikasnu proizvodnju gotovih proizvoda od drveta kao što su podne ploče, paneli i rezana građa, okviri za vrata i prozore, letvice i još mnogo toga. One su savršen alat za svakog drvoprerađivača, od početnika koji tek uči, do velikih kompanija traže efikasnije načine proizvodnje.


'

Asortiman mašina za obradu drveta predstavljenih na sajmu LIGNA 2023 uključuje i četvorostrane MP360 i MP280 (novi proizvod) blanjalice/profilirke za oblikovanje, dvostrane MP200 blanjalice/glodalice, MP220 blanjalice/glodalice/cirkulare, MP160 debljače, MP180 višenamenske blanjalie i cirkulare za ploče MS750 (novi proizvod). Osim spomenutih jedinica za obradu drva, kompanija Wood-Mizer je predstavila novu liniju MES Dust Collection System za efikasno uklanjanje piljevine i otpadaka u radionici. Ponuda uključuje sve potrebne alate i pomoćnu opremu iz Wood-Mizer kataloga ALATI–TOOLS, poput ravnih, profilnih i spiralnih noževa, vertikalnih i horizontalnih reznih glava, listova cirkulara, svrdala itd.

Sve mašine za obradu drveta kompanije Wood-Mizer dele neke zajedničke karakteristike:

•    Četvorostrane blanjalice/profilirke imaju gornju, donju, desnu i levu reznu glavu, što omogućava oblikovanje obradka sa svih strana u samo jednom prolazu materijala kroz mašinu. Poseban motor pokreće svaku reznu glavu kako bi se povećala efikasnost i smanjila potrošnja energije. Profilni noževi se jednostavno i brzo menjaju na reznim glavama. U katalogu Wood-Mizer „TOOLS” dostupni su brojni noževi različitih oblika i profila.
•    Radni stolovi od livenog gvožđa pružaju stabilnu osnovu za preciznu obradu drveta uz eliminaciju vibracija. Visokokvalitetno liveno gvožđe garantuje povećanu izdržljivost, pouzdanost i otpornost na habanje. I ulazni i izlazni stolovi su izrađeni od visokokvalitetnog čelika kako bi se osiguralo udobno uvlačenje materijala.
•    Upravljanje blanjalicom/profilirkom je ergonomsko, pomoću jednostavno dostupne upravljačke ploče koja uključuje zasebne prekidače za uključivanje svake glave rezača. Parametri rezanja (širina, visina) mogu se jednostavno prilagoditi jednostavnim i pouzdanim rešenjima (ručke, poluge).
•    Kompaktan i lagan dizajn s točkićima omogućava jednostavno kretanje po radionici. Pored toga, sve mašine za obradu drveta imaju otvore za usisavanje prašine za efikasno uklanjanje piljevine i ivera.
•    Cela linija Wood-Mizer Woodworking proizvoda se proizvodi u Evropskoj uniji od sirovina renomiranih dobavljača i uz primenu najbolje dostupne tehnologiju proizvodnje. Wood-Mizer pruža 2 godine garancije i vrhunsku korisničku podršku nakon prodaje za sve mašine za obradu drveta.





Tokom sajma LIGNA 2023, kompanija Wood-Mizer je predstavila nove jedinice za obradu drveta – blanjalicu MP280 i testeru za ploče MS750.

Kompanija Wood-Mizer je razvila drugu generaciju blanjalica/profilirki koje su zasnovane na proverenoj jedinici MP260 koja je postala popularna u celom svetu kako bi ispunila stalno rastuća očekivanja drvoprerađivača. Njena naslednica, blanjalica/profilirka MP280 je funkcionalna i svestrana jedinica za obradu drveta s nekim tehničkim rešenjima iz vodeće blanjalice/profilirke MP360.

MS750 ima robusnu jedinicu za rezanje od livenog gvožđa, oštricu testere i precizan aluminijumski pokretni sto. Mašina je razvijena za stolarske radionice i proizvođače nameštaja koji traže efikasnije načine preciznog dimenzionisanja i režu razne materijale od drveta. Na sajmu LIGNA 2023 predstavljena je MS750, testera za obradu ploča, drvenih ploča i ploča od punog drveta.

Na sajmu LIGNA 2023, kompanija Wood-Mizer je pokazala svoju predanost pomaganju svojim klijentima da razviju svoje projekte obrade drveta, poslovanje i kreativne planove s drvetom. Razvoj i proizvodnja kompaktnih, višenamenskih i pristupačnih mašina za obradu drveta sposobnih za proizvodnju visokokvalitetnih gotovih proizvoda od drveta dodatno otkriva značenje slogana kompanije Wood-Mizer – Od šume do konačnog oblika.


***

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se