• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

Wood-Mizer sistemi za industrijsku brentu predstavljeni na sajmu LIGNA 2023

22. maj 2023.

Wood-Mizer sistemi za industrijsku brentu predstavljeni na sajmu LIGNA 2023

Linije za sečenje Wood-Mizer Systems su moderno i sveobuhvatno tehnološko rešenje za kompanije koja žele da povećaju efikasnost i da automatizuju proizvodne procese. Sve linije mogu se fleksibilno konfigurisati kako bi zadovoljile potrebe kupaca, dok tehnička usluga i podrška svetske klase obezbeđuju upotrebu i održavanje bez problema. Industrijske štandove kompanije Wood-Mizer posetili su brojni preduzetnici tokom sajma “LIGNA” od 15. do 19. maja 2023, što pokazuje povećanje prepoznatljivosti linija “Wood-Mizer Systems” na globalnom nivou.

Tokom sajma LIGNA, kompanija Wood-Mizer je predstavila svoje najbolje i najnaprednije serije Wood-Mizer Systems, uključujući seriju dizajniranu za obradu velikih količina drveta zasnovano na industrijskoj brenti WB2000 i drugu, razvijenu za preradu trupaca u paletnu rezanu građu zasnovanu na dvostrukoj vertikalnoj testeri TVS HD. Pored toga, kompanija Wood-Mizer je predstavila i svoje najnaprednije rešenje za teške uslove rada za drvoprerađivačku industriju – EA3000 Optimizing Edger.

Rešenja kompanije Wood-Mizer za industrijsku brentu privlače pažnju industrije zbog pristupačnosti i niske cene održavanja u poređenju sa sličnim rešenjima koja nude konkurenti. Prilagođene linije kompanije Wood-Mizer za rezanje omogućavaju maksimalni prinos od svakog trupca uz stvaranje što manje otpada. Pomoću dizajna koji je prilagođen specifičnim potrebama kupaca, drvoprerađivačke kompanije da mogu smanje rad i istovremeno da koriste automatizaciju i pametna rešenja za povećanje svoje produktivnosti.

Od predstavljanja ove brente 2015. godine, brojne drvopređivačke kompanije širom sveta instalirale su industrijsku brentu Wood-Mizer WB2000 i tako povećale svoju produktivnost za dva do tri puta. Industrijska brenta Wood-Mizer WB2000 je mašina koja kombinuje prednosti tehnologije uskih i širokih listova testere – efikasna glava testere za rezanje visokih performansi, konstruisana za rad sa testerama širine 50 mm ili 75 mm ili širokim Stellite testerama od 100 mm, masivno postolje s hidraulikom za rukovanje trupcima i mnoštvom karakteristika za jednostavno rukovanje.





Tokom sajma LIGNA, industrijska brenta WB2000 imala je novu kabinu za operatera kako bi se unapredile bezbednost i udobnost operatera. Izolovana i prostrana kabina pruža prijatno radno okruženje i jasnu vidljivost za rezanje. Lako upravljanje radom brente iz kabine moguće je pomoću do četiri video kamere koje prate proces i ekrana osetljivog na dodir dijagonale od 12 inča s dve upravljačke palice za aktiviranje funkcija i kontrolu parametara rezanja.

Moderan i izdržljiv dizajn postolja brente, s kapacitetom rezanja od 6 tona, izgrađen je na dve robusne čelične grede u obliku slova C (400 x 110 mm). Krevet ima najnaprednije hidraulične funkcije za rukovanje trupcima, uključujući stezaljke za trupce, okretače lanaca, pogonske valjke, bočne nosače i stezaljke. Komponente za rukovanje trupcima su modularne i mogu se prilagoditi pojedinačnim poslovnim zahtevima.

Industrijska brenta WB2000 može se koristiti kao efikasna, samostalna mašina ili kao deo industrijske linije za rezanje za visokoefikasnu i automatizovanu proizvodnju velikih količina građe. Široke hidraulične konfiguracije i produžeci postolja brente čine je univerzalnom mašinom za obradu trupaca različitih prečnika, dužina i tvrdoća.

Industrijska brenta WB2000 s platformom za trupce, stolom za sortiranje i MR200 dvostrukim glodalom za višelisno raspiljivanje. izuzetno je efikasna linija za rezanje dizajnirana za velike drvoprerađivačke kompanije. Platforma za trupce za brz i bezbedan utovar trupaca može se konfigurisati između 3,6 m i 6 m dužine i 2–3 transportna lanca (takođe dostupno u Heavy-Duty verziji). Iza brente nalazi se modularni sortirni sto za automatizovani prijem materijala i njegovo usmeravanje za dalju obradu. Pojedinačni moduli (svaki dužine od 3 m) mogu se spojiti u serije i umnožiti kako bi se izgradili odeljci za sortiranje. Linija za rezanje se takođe može proširiti pomoću više mašine i opreme, npr. na levoj i desnoj strani mogu se postaviti klizači ili sabirni odeljci, okrajčivači rezane građe ili višelisna paralica. Takođe se može ugraditi transporter za prikupljanje materijala koji transportuje građu do višelisne paralice i otpad drvne građe do mašine za sečenje.





MR200 višelisna paralica sa dve osovine je savršena industrijska mašina za povećanje produktivnosti brente i smanjenje vremena i rada potrebnih za paranje građe. To je isplativo ulaganje u velike proizvodne pogone s obzirom na njegovu pouzdanost, preciznost i svestranost. Njegov kompaktan i funkcionalan dizajn uključuje centralizovanu upravljačku ploču, promenjivu brzinu prolaza (1,5–15 m/min), lasersku liniju i valjak za pomoć pri uvlačenju, modularne stolove za uvlačenje i izvlačenje za teške uslove rada, 3 pogonska pritisna valjka i opciono ugrađenu seckalicu otpada. MR200 radi s do 12 cirkulara na svakoj osovini i tako značajno ubrzavaju proces raspiljivanja. Može rezati građu do 540 mm širine i 200 mm debljine.




Na sajmu LIGNA 2023, kompanija Wood-Mizer je predstavila i dvostruku vertikalnu testeru TVS-HD s nagnutom platformom za trupce, opremom za sortiranje materijala i dve mašine za industrijsku optimizaciju – horizontalnu testeru HR500 i okrajčivač za ploče EG800. Linija je razvijena kao odgovor na potrebe proizvođača paleta koji traže veće performanse elemenata, manje tehničkog održavanja, manju potrošnju energije i manje rada.

Dvostruka vertikalna testera TVS-HD je isplativo i svestrano industrijsko rešenje za rezanje visokih performansi konstruisano za pouzdanost i izdržljivost. Dolazi s izvrsnom tehničkom podrškom tokom i nakon garantnog roka. TVS-HD može efikasno ukloniti oba vertikalna okorka sa strane trupca do 450 mm u prečniku i 5,2 m dužine u jednom prolazu. Pomoću dvostrukih reznih glava koje pokreću dva elektromotora (po 18,5 kW), operacija rezanja se izvodi u samo jednom prolazu. Centralizovani hidraulični sistem zateže obe testere odjednom (50 mm ili 32–38 mm širine, 4670 mm dužine). S povišenog postolja s ergonomskom upravljačkom pločom, operater može da izabere željenu širinu rezanja zato što se mašina automatski prilagođava toj veličini bez potrebe za sortiranjem trupaca pre rezanja.




Mašina je podešena s nagnutom platformom za utovar koja prenosi trupce do automatizovanog okretača trupaca. Okretač trupaca s pneumatskim valjcima sa čekićem na strani uvlačenja, rotira i pozicionira materijal na pokretni lančani dovod. Zatim se trupac prenosi sistemom pritisnih valjaka koji mu daju maksimalnu stabilnost tokom rezanja. Nakon rezanja, bočni diskovi sistemaza uklanjanje rezane građe otpuštaju okorke na transportere koji su postavljeni ispod.





Povećanje efikasnosti proizvodnje paleta zahteva optimizaciju određenih radnji rezanja, kao što je paranje prizmi ili prikrajčivanje elemenata. Stoga TVS-HD najbolje funkcioniše u sistemu za rezanje s višelisnom vodoravnom testerom HR700 i mašinom za krajčenje industrijske rezane građe EG800.

HR700 horizontalna testera s više listova, dizajnirana je za drvoprerađiavačke kompanije koje brzo rastu i šire se. Njegova modularna konstrukcija omogućava do šest testera u nizu za pretvaranje velikih četvrtaka u šest komada rezane građe i jednu ploču u samo jednom prolazu. HR700 je dostupan s mašinom od 2 testere u osnovnoj konfiguraciji i može se produžiti istim dodatnim mašinama u svakom trenutku. Mašina koristi testere širine od 32 do 38 mm i dužine 4670 mm, a pokreće je električni motor od 11, 15 ili 18,5 kW, što omogućava visinu testerisanja od 400 mm x 400 mm. HR700 takođe ima dvostruku čeličnu pokretnu traku koja podržava punu širinu četvrtaka, pogonske valjke sa šiljcima za dodavanje dodatne stabilnosti četvrtkama, centralizovano zatezanje testera i sistem podmazivanja vodom za svaki modul s 2 testere i dodatne valjke za kraće četvrtke. Upravljačka stanica takođe može imati računar Setwork i električni sistem za pomeranje nagore/nadole.

Wood-Mizer EG800, industrijska ručna mašina za okrajčivanje rezane građe, je svestrana mašina koja objedinjuje funkcije okrajčivača i višelisne paralice. Njena primarna funkcija je da velikom brzinom krajči rezanu građu debljine do 50 mm. Može imati manje brzine prolaza za raspiljivanje materijala debljine do 110 mm. EG800 je dostupan s motorima od 30–55 kW. koji pokreću standardne četiri testere (maksimalni prečnik 400 mm) na osovini od 60 mm. Uz dodatni set odstojnika, moguće je ugraditi više testera za postizanje različitih debljina proizvoda. Elektronska varijabilna kontrola brzine prolaza između 0–50 m/min u samostalnom načinu rada ili do 130 m/min u proizvodnoj liniji za rezanje. Ulazni/izlazni stolovi s valjcima omogućavaju bezbedan i prijatan rad mašine. Materijal ulazi kroz prozor dimenzija 640 mm x 120 mm sa zaštitnom zavesom i unutra se pokreće pomoću četiri donja valjka i dva modularna pritisna valjka. Po izboru, EG800 okrajčivač/višelisna paralica. dostupan je s podesivim cirkularom kojim se upravlja s upravljačke ploče, računarom Setworks, četiri laserska označivača za jednostavno poravnavanje rezane građe, produžecima stola za uvlačenje/izvlačenje i transportnim trakama za piljevinu.

Na zasebnom štandu, posvećenom industrijskim izlagačima, kompanija Wood-Mizer je predstavila svoje najnovije, najnaprednije rešenje za drvoprerađivačku industriju – EA3000 Optimizing Edger for Wood-Mizer Systems. Koristi naprednu tehnologiju skeniranja kamerom za postizanje visoke preciznosti i malog otpada u procesu rubljenja. Sve operacije – od dodavanja materijala do skeniranja, pozicioniranja i rezanja se obavljaju automatski. EA3000 ima 2x 30 kW motora (po izboru 2x 45 kW), koji omogućavaju efikasno rezanje materijala do 550 mm širine i 100 mm debljine. Uz brzinu prolaza od 150-250 m/min, brzina proizvodnje može postići do 16 elemenata u minuti. U procesu rezanja, mašina koristi dve centrirane testere prečnika 450 mm. U standardnoj konfiguraciji, EA3000 ima električni servo sistem za dimenzionisanje, automatizovano poravnavanje rezane građe, stacionarnu PLC kontrolnu stanicu, skener optičkog materijala i pneumatske držače za upravljane sustavom. Po izboru, okrajčivač može biti opremljen sistemom za poprečno skeniranje rezane građe.




Sve srednje i velike drvoprerađivačke kompanije su dobrodošle da se pridruže saradnji s kompanijom Wood-Mizer Industrial Sawmilling Solutions. Tim inženjera kompanije Wood-Mizer je predan je i spreman da podeli najbolje od svog znanja i iskustva i tako pomogne u širenju i napredovanju vašeg poslovanja.
***

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se