• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

20. oktobar 2017.

WOOD-MIZER EUROPE JE POBEDIO NA FILMSKOM FESTIVALU UJEDINJENIH NACIJA

5-og oktobra 2017 god. Wood-Mizer Europe je učestvovao na poljskom filmskom festivalu  posvećenom promociji programa Ujedinjenih Nacija “17 ciljeva”.

Program “17 ciljeva održivog razvoja” su 2015. godine potpisali 193 šefova države, a čini ih mreža organizacija posvećenih eliminaciji siromaštva podsticanjem dobrog poslovanja, okončanjem gladi promocijom poljoprivrede, omogućavanjem obrazovanja itd. Petnaesta tačka ovog programa je  “održivo upravljanje šumama...”

Filmski festival je namenski osmišljen za potrebe kompanija i nevladinih organizacija u Poljskoj kako bi promovisali svoj doprinos uspehu programa “17 ciljeva”.  Prijavljeno je 58 filmova od kojih je 27 ušlo u  takmičarski deo programa.

Wood-Mizer Europe je prijavio film  “Nasza Zielona Planeta” (Naša zelena planeta -  https://youtu.be/nE-p-bY610I). Tematiku filma je publika jako dobro prihvatila, pa je proglašen  pobednikom po izboru publike pored trećeg zauzetog mesta u finalnom ocenjivanju.

Kratki video predstavlja probleme sa kojima se susreću tržišta sa ogromnim šumskim resursima, kao i neodgovoran pristup istom. Ova kombinacija problema doprinosi kontinuiranom uništenju šuma. U Wood-Mizer-ovom snimku se  postavlja pitanje: “Šta može jedna osoba da uradi?”

Problem se personalizuje kroz tri različita  događaja na tri različite lokacije u svetu, gde se lica suočavaju sa ogromnim preprekama.  U Africi su misionari primetili da se puno gubi na otpadu pri rezanju, jer nije postojao efikasan način kojim bi korisno pretvorili niskokvalitetni drveni otpad. Na Filipinima je rat vlade protiv nelegalnog sečenja šume rezultiralo konfiskacijom desetinama hiljada kubnih metara drvene građe, koje su trunule jako brzo. U Severnoj Engleskoj jedan farmer očajnički traži načine da održi svoju farmu profitabilnom kako bi nastavio da obavlja posao koji voli.

Rešenje njihovih problema je Wood-Mizer brenta. Misionari su počeli pretvarati drveni otpad pomoću male, pristupačne brente u elemente za izgradnju košnica – osnov za pčelarski program - koji pomaže hiljadama ljudi u Zambiji da izgrade bolji život za svoje porodice. Vlada Filipina je pomoću 12 mobilnih Wood-Mizer brenti obradila konfiskovanu drvnu građu, koju je iskoristila za proizvodnju 150.000 školskih klupa za potrebe škola u siromašnim delovima zemje. I farmer je započeo novi posao proizvodnje drvne građe pomoću mobilne brente, i time obezbedio stalne prihode i svetlu budućnost za svoju porodicu.

Fotografija: Wojciech Matecki

Zvanično saopštenje za štampu
Website “17 ciljeva”

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTIPOVEŽITE SE Online

  

 

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se