Vijesti

Wood-Mizer “BMST50” kombinovana mašina za oštrenje tračnih testera i razmetanje zuba

8. mart 2023.

Wood-Mizer “BMST50” kombinovana mašina za oštrenje tračnih testera i razmetanje zuba

Spajajući dve operacije za održavanje tračnih testera u jednoj mašini, Wood-Mizer nudi pametno rešenje za pilanare, koji se žele sami brinuti za svoje tračne testere. “BMST50” je kombinovana mašina koja oštri i razmeće zube testere efikasno i jeftino. Osim toga, štedi prostor u radionici, jer zahteva samo sto ili klupu za rad.

“BMST50” Mašina za oštrenje i razmetanje zuba tračne testere je “dva-u-jedan” mašina dizajnirana za obavljanje oba postupka održavanja testera; zato se često naziva “Sharp’n’Set” uređaj. To je savršeno rešenje za male pilanare, jer mogu samostalno i jeftino održavati svoje tračne testere. Ne moraju kupovati dve odvojene mašine – jedna za oštrenje i druga za razmetanje, što je posebno važno ako je prostor u radionici ograničen.



Wood-Mizerov  “BMST50” oštrač i razmetač zuba tračne testere je uređaj sa ručnim upravljanjem i jednostavan za korištenje koji će smanjiti troškove oštrenja tračnih testera za rad. Korisnik mašinom upravlja sa dve poluge – jednom za pomeranjem listatestere prema napred, a drugom za oštrenje ili razmetanje zuba. Prebacivanje između izoštravanja i razmetanja je brzo i jednostavno. “BMST50” kompatibilna  sa tračnim testerama širine 32 mm većinom Wood-Mizerovih vrsta i profila tračnih testera.

“BMST50” je opremljena potpornim nosačima za tračnu testeru koji učvršćuju list testere tokom oštrenja, a operater može prilagoditi pritisak, koji se primjenjuje na list testere kao i udaljenost brusa za oštrenje od  zuba. Osim toga, tu su i gumbi za jednostavno podešavanje za indeksiranja zubaca za fino podešavanje oštrenja, podesivi gumb za pozicioniranje za različite širine tračnih testera i podesive tačke za razmetanje. “BMST50” oštrilica i razmetač isporučuje se sa meračem zuba za proveru dosedne i tačne razvrake.

Uređaj “Sharp’n’Set” zahteva stabilnu i ravnu površinu za instalaciju, na primer, sto, postolje ili radnu ploču. Zahvaljujući kompaktnim dimenzijama od 50 cm x 50 cm, može se smestiti u gotovo svaki kutak radionice. Za napajanje rada kombinovane mašine koristi se elektromotor 12V DC sa mogućnošću nadogradnje na 230V AC napajanje.



Uređaj koristi “CBN” brus koji je razvijen za brzo i efikasno oštrenje tračne testere. Površina “CBN” brusa je super abrazivni materijal za brušenje, koji omogućuje efikasno brušenje, dok istovremeno sprečava da se brusevi prebrzo tupe ili pregreju. “BMST50” uređaj za oštrenje i uređaj za razmetanje koristi, a prema zadanim postavkama, “CBN” brus je širine 127 mm (5 inča) koji zahteva ulje za ispiranje bruševine za ispravan rad. Kako bi oštrenje tračne testere bilo što bolje, “CBN” brusevi dostupne su u nekoliko zadanih profila. Korisnik mora pažljivo uskladiti “CBN” profil brusa sa profilom zuba svoje tračne testere.

Za najbolji rad tračne testere, zubi moraju biti odgovarajuće naoštreni i razmetnuti. Sa svakim sledećim oštrenjem, razmetanje zuba se  smanjuje i zahteva ponovno podešavanje. Prilikom razmetanja zuba, bitno je  slediti obrazac "levo-desno-pravo" kako bi se osiguralo da levi i desni zubi služe za rezanje drvveta, a ravni zub za uklanjanje piljevine iz propiljka. Uobičajena je praksa da se za tvrdo drvo koristi uže razmetanje zuba, a za meko drvo šire.




“BMST50” oštrilica i razmetač ima 2 godine garanciju i punu tehničku podršku tokom i nakon tog perioda. Uređaj je spreman za rad odmah nakon raspakivanja.

Za više informacija o opremi za održavanje tračnih testera, posetite službenu web stranicu Wood-Mizera ili se obratite lokalnom predstavniku Wood-Mizera.

***

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Wood-Mizer novosti

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI