• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

Agent Wood-Mizer iz Finske odobrava novu liniju mašina za obradu drveta

21. maj 2021.

Agent Wood-Mizer iz Finske odobrava novu liniju mašina za obradu drveta

Howard Blackbourn, agent Wood-Mizer-a iz Finske, iznosi svoja razmišljanja o mašinama za obradu drveta, strasti prema drvetu i zašto je Finska najizvrsnije mesto za život sa obradom drveta.Howard Blackbourn započeo je svoje putovanje s Wood-Mizerom pre gotovo trideset godina kao kupac koji je trebao brentu za obradu drveta na svojoj porodičnoj farmi. "Imam farmu koja se sastoji od oranica i šume. Stare zgrade na mojoj farmi trebale su restauratorske radove. Uglavnom su to bile drvene konstrukcije, a dimenzije korištene u starim zgradama nisu bile standardne. Otuda moja početna potreba za brentom,”

Osamdesetih godina pažnju je usmerio na staro porodično poljoprivredno gazdinstvo koje će naslediti. To ga je na kraju nateralo da se skrasi u Finskoj i potpuno se bavi šumarstvom. "Nakon što sam stigao u Finsku, morao sam puno raditi u šumi, jer se njome nije upravljalo već dugi niz godina. Čišćenje šume od grmlja i starih stabala, poboljšanje puteva i jaraka, sečenje oborenih trupaca bili prvi poslovi na listi prioriteta ", seća se Howard.
1993. pristao je demonstrirati brente oko Finske i od tada je "slobodni agent Wood-Mizer-a". Po zanimanju je dizajner enterijera, a već je dugi niz godina radio u drvnom biznisu. "Obnavljao sam stare drvene građevine u Velikoj Britaniji kao preduzetnik. Za to sam imao malu radionicu za obradu drveta. To je učvrstilo moj interes za drvetom", govori Howard.

Finska, smeštena lepo na severu Evrope, između Švedske i Rusije, blagoslovena je bogatim šumskim i drvnim resursima. "Većina kuća u Finskoj izgrađenih pre šezdesetih godina bile su kuće od drvene građe ili drvenih okvira. Oko 75% Finske su šume, poznate kao" zeleno zlato ". Šumarska industrija je naš najvažniji sektor", ističe Howard.

"Zbog rada u svojoj šumi video sam potencijal namenskeog sečenja. Neka stabla bila su "predobra"da bi se smela masovno prerađivati. Kupovinom moje prve mobilne brente “LT40” uspeo sam odabrati prava stabla za pravu svrhu," Howard priznaje.

Finski sektor Wood-Mizer porodična je firma, pa kupci dobijaju toplu dobrodošlicu svaki put kad se pojave na vratima firme. "Naš pristup kupcima bio je orijentisan na usluge. Mi smo porodična firma koja je dostupna u fleksibilno radno vreme. Takođe navodimo kupcima da smo deo većeg tima Wood-Mizera i da po potrebi dobijamo pomoć ili savet", kaže Howard . Primećuje da je "drvo održivi materijal i ima dugu tradiciju u ovoj zemlji".
 


Nedavno, uz mašine za rezanje, Howard i njegov zastupnički salon "Falkberg" nude proizvode za obradu drveta. "Do nedavno su mašine uglavnom bile brente za primranu preradu drveta. Drago nam je što smo uključili  mašine za sekundarnu obradu drveta Wood-Mizera ", kaže Howard.
 Mašine za obradu drveta poput profilirki, blanjalica ili debljača postigle su veliku popularnost kod proizvođača drvnih proizvoda iz cele Finske, uglavnom zbog svoje svestranosti, lakoće rada i pristupačnosti. Jednom izumljeni od strane MOReTENs u Švedskoj, a razvoj nastavljen od strane Wood-Mizer, ove mašine za obradu drveta omogućavaju kupcima da svoje ideje o drvetu pretvore u proizvode za izgradnju, održavanje i obnavljanje drvenih vikendica, kućica od brvana ili finski zaštitni znak - konstrukciju sauna.

Howard shvata, da je MOReTEN-ima bila mudra i razumna odluka da se spoje s Wood-Mizer-om i presele svu proizvodnju mašina za obradu drveta u Poljsku i SAD. "Premeštanjem fabrike u Poljsku približava se evropskom tržištu. To je takođe prirodni razvoj i još jedan korak bliže izjavi Wood-Mizer-a" Od šume do konačnog oblika "", zaključuje Howard. "Novi pogoni fabrike Wood-Mizer koriste se najsvremenijom tehnologijom i proizvodnim metodama", primećuje Howard. "U budućnosti će biti vrlo prikladno dobijati brente i blanjalice s istog mesta", zaključio je.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se