• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

Izrada kuhinjskih dasaka za rezanje sa vertikalnim godovima u Novoj Škotskoj, Kanada

6. avgust 2019.

Izrada kuhinjskih dasaka za rezanje sa vertikalnim godovima u Novoj Škotskoj, Kanada

Smešten na ostrvu Cape Breton u Novoj Škotskoj, preduzeće “Larch Wood Canada” izrađuje ploče sa vertikalnim godovima za pokućstvo iz stabla ariša. Osim lepih boja i linija koje  poseduje, ariš se koristi za daske za rezanje i zbog izdržljivosti.

Don Beamish, generalni direktor “Larch Wood Canada” koji je dizajnirao te daske za rezanje i plasirao ih na tržište 2005 godine, u svom intervjuu priča o njihovom procesu proizvodnje.

Trupce režemo na Wood-Mizer brenti LT40. Daske se slože i stavljaju se u sušaru. Sušeno drvo se izreže na različite dužine, te se nakon toga bruse sve četiri strane. Sledećim korakom ih oblikujemo u potrebne veličine za krajnji proizvod, pa pomoću kalupa postižemo preciznu meru.

Nakon toga se pričvršćuju na nosače za prvo lepljenje. “Momci koji to rade određuju dizajn koji će se nalaziti na površini ploče za rezanje. Oni prave divnu mešavinu godova.”- tvrdi Don Beamish.

Nakon lepljenja, daske se šalju na rende koja skida ostatke  PU lepka i čini površinu glatkom. Zatim se daske režu na cirkularu za poprečno rezanje na oko 5cm. Ovi delovi se ponovo lepe, kako bi se dobila završna površina daske za rezanje, koje se nakon toga bruse i prave se okrugli rubovi. Zadnji korak u procesu proizvodnje pre pakovanja je premazivanje dasaka sa tri sloja - dva sloja mineralnog ulja i jedan sloj voska.

“Prilikom kupovine naše daske za rezanje, dobićete trajnu vrednost u kojoj ćete moći uživati, i biće Vam centralna tačka kuhinje.” tvrdi Don Beamish, generalni direktor preduzeća “Larch Wood-Canada”.
Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se