• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

Kako napraviti čarobne sanke za Deda Mraza

21. decembar 2022.

Kako napraviti čarobne sanke za Deda Mraza

Bio je potreban nalet kreativnosti, Wood-Mizer mobilna brenta, drvo topole i malo čarolije 😊 Uz kombinaciju toga što je bio drvoprerađivač i posedovanje Wood-Mizer mobilne brente, Gregg Turk uspeo je sagraditi neverovatne nove drvene sanke za Deda Mraza.

Gregg Turk je upravljao svojom mobilnom brentom Wood-Mizer za rezanje materijala, za svoj posao izrade finog nameštaja i rezbarenja drveta. Kad je Gregg otišao u mirovinu, odlučio se okušati u novom pozivu Deda Mraza, ali postojao je samo jedan problem sa nastupom. Kada bi deca videla Greggovu osobu Deda Mraza, pitala bi: "Deda Mraze, gde su tvoje sanke?" Gregg je odlučio da je vreme da Deda-Dedu napravi prave sanke.




Uz malo Dedine čaroloje, drvo iz jedne topole pretvoreno je u Deda Mrazove sanke. Gregg je sam radio svu obradu drveta i samo je uzeo prednja zvona, presvlake i sistem ozvučenja, u čemu je još uvek učestvovao u projektovanju.








Iako stil saonica može izgledati staromodno, upravljačka ploča opremljena je najnovijim dostignućima tehnologije, kako bi posao Deda Mrazu bio malo lakši. Ima GPS sistem, računar za pregled "Popisa sjajne dece" i slika svemira, prekidač za aktiviranje stezaljki za zaključavanje, kako bi se saonice zadržale dok su na krovovima, pa čak i simulaciju sekvence uzletanja sa urlajućim zvučnicima i maglom!







Nedugo nakon što je Gregg počeo praviti sanke, kontaktirala su ga dva lokalna grada da bude Deda Mraz za njihove božićne događaje. Odjednom je porastao pritisak. Iako je do decembra ostalo samo nekoliko meseci, Gregg je bio odlučan završiti sanke na vreme. Radio je na izradi saonica osam do deset sati dnevno, a večeri je provodio projektirajući delove koje će sledeće sastaviti. Kada je izrezao 100% žute topole potrebne za saonice na svojoj mobilnojbrenti Wood-Mizer “LT40 Hydraulic”, Gregg procenjuje da je uštedeo više od 4000 USD na saonicama koje su bile dugačke 4,3 m, široke 1,7 m i visoke 2 m.

Nepotrebno je reći da je Gregg bio iscrpljen na kraju ovog projekta, ali konačni rezultat je bio vredan toga. Nakon što su sanke bile dovršene, Gregg i njegova žena sedili su na podu radionice bez reči gledajući remek-djelo ispred sebe.



Gregg svoje sanke smatra kulminacijom više od 35 godina obrade drveta i najboljim projektom, koji je ikada napravio. Njegova brenta Wood-Mizer omogućila mu je da radi sa svojim visokokvalitetnim materijalom, koji nikad ne bi mogao kupiti u prodaji ,a dao mu je fleksibilnost u dimenzioniranju materijala. Kao što Gregg kaže: "Kombinacija toga što ste drvodelac, Deda Mraz i posedovanje Wood-Mizer brente omogućuje vam da možete izgraditi sve što možete zamisliti!"


***

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se