• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

25. jun 2021.

Mašine za primarnu obradu drveta Wood-Mizer - najčešća pitanja

Stručnjaci Wood-Mizera - šef proizvodnje Radoslaw Adamkiewicz i inženjer tehničke podrške Adrian Bugala - odgovaraju na pitanja u vezi sa profilirkama / blanjalicama Wood-Mizera.
Koja je glavna primena Wood-Mizerovih mašina za obradu drveta?

Linija proizvoda za obradu drveta uključuje široku paletu mašina za primarnu I završnu obradu drveta. Dizajnirane su 90-ih u Švedskoj, a danas se proizvode i razvijaju u Wood-Mizer pogonima u Poljskoj i SAD-u. Sve mašine za obradu drveta mogu se podeliti na industrijske i potrošačke proizvode, a obe grupe mogu se dodatno opremiti brojnim dodacima i opremom.

Osnovna inženjerska ideja dizajnera bila je izraditi jednu mašinu za nekoliko operacija obrade drveta, poput oblikovanja, blanjanja, debljanja,-itd.  Na taj način korisnik može efikasno steći željeni oblik i dimenzije materijala i što je najvažnije - uz najbolju završnu površinsku obradu materijala

"Wood-Mizerove mašine za obradu drveta imaju za cilj da poboljšaju postupak oblikovanja materijala. Naročito povećavaju brzinu rada, kvalitet i preciznost, osiguravaju konzistentnost proizvedenih proizvoda od drveta, omogućavaju masovnu proizvodnju i na kraju - povećavaju produktivnost", govori šef proizvodnje mašina za obradu drveta, Radoslaw Adamkiewicz.

"Ako odlučite da proširiti svoje poslovanje ili da dodate još jednu proizvodnu liniju, ne treba ulagati puno novaca i pronaći veliki prostor u radionici za ove profilirke / blanjalice", objašnjava Adrian Bugala, inženjer tehničke podrške  proizvodnje mašina za obradu drveta.


Kakve građevinske projekte mogu izraditi sa mašinama za obradu drveta Wood-Mizer?


Zavisno od obliku profilirke / blanjalice, možete izrađivati gotove proizvode u raznim oblicima i profilima - grede, daske, ploče, završnu obradu namještaja, vrata, police, prozore, okvire, ručke, igračke itd.
Kakve prednosti se dobivau prilikom kupovine Wood-Mizerove  profilirke / blanjalice?

Kupci mogu računati na pomoć u donošenju pravog izbora za mašine, koji su im potrebne za njihovo poslovanje. Vodimo ih kroz kupovinu i otpremu, a mogu se osloniti na najbolju tehničku uslugu tokom garantnog i postgarancijskog razdoblja.

Mašine za obradu drveta Wood-Mizer relativno su jednostavne za upotrebu i održavanje. Stoga se osoba bez puno iskustva može veoma lako rukovati  nakon čitanja korisničkog uputstva. Osim toga, kupci mogu pogledati video snimke snimljene za svaki model ili telefonirati kako bi dobili tehnički savet. Mašine su dizajniranie za lako rokovanje i ergonomski, a izrađeni su u skladu sa strogim sigurnosnim propisima, koji se zahtevaju na evropskom tržištu za ovu vrstu mašina.

Koje su najvažnije funkcionalne prednosti Wood-Mizerove profilirke / blanjalice?

Noževi glodala, pogonski motori i lako zamenjivi noževi profila

Wood-Mizerove profilirke / blanjalice imaju nekoliko vrsta glodala (gore, dole, desno, levo) kako bi izradili željeni profil materijala samo u jednom prolazu. Posebni motor pokreće svako vreteno, a pogon se prenosi pomoću remenskog prenosnika. Glodala se mogu uključiti pojedinačno, što znači smanjenu potrošnju energije i niži nivo buke. Zamena noževa na vretenima je jednostavna i traje ne više od 10 minuta. Postoje posebni žljebovi-utori na vodoravnoj osovini koji zamenu noževa čine tako jednostavnim.

Čvrsti čelični dodatni stolovi za dovoz / odvoz obradaka i robusni radni sto od livenog gvožđa
Jedna je značajna prednost svih mašina za obradu drveta koje je izradio Wood-Mizer - to je sto od livenog gvožđa, postavljen vrlo blizu reznih glava i valjka za uvlačenje. Sirovinu koja se koristi za proizvodnju ovih stolova dostavljaju proverene i pouzdane evropske topionice, a postupak sazrevanja liva traje najmanje 12 mjeseci pre nego što stigne do CNC mašine za blanjanje. Detaljan proizvodni postupak garantuje da sto od livenog gvožđa ima poboljšanu otpornost na habanje i deformacije, visoku efikasnost prigušenja vibracija i povećanu stabilnost čak i kod svih električnih motora koji rade punom snagom.

Brzo podešavanja parametara rada  i lako dostupna upravljačka ploča
Sva podešavanja parametara obrade drveta vrše se brzo i precizno ručnim vitlom ili polugom prilikom blanjanja na MP160 / MP180. Glavni radni sto pomiče se vertikalno na četiri trapezoidna vijka pružajući veliku stabilnost i tačnost podešavanja. Upravljačka ploča je jasna i logična. Rukovalac je može postaviti ergonomski na mesto, tako da uvek može biti lako dostupna. Uključuje glavnu sklopku za napajanje, svetlo koje pokazuje prisutnost napona, zaustavljanje u nuždi, sklopke koje odvojeno uključuju električne motore.

Kompaktna i lagana konstrukcija mašina za obradu drveta

Kompaktna veličina čini mašine za obradu drveta vrlo ugodnim za primenu u maloj radionici. Opcioni točkovi pomažu da se mašina pomera i isprazni prostor za druge operacije. Na svakoj reznoj glavi nalazi se ispusno mesto za piljevinu, koje precizno usmjerava piljevinu u otsisni otvor.
Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se