• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

Najbolji izbor pilanara – originalne tračne testere firme Wood-Mizer

31. mart 2021.

Najbolji izbor pilanara – originalne tračne testere firme Wood-Mizer

Listovi za tračnu testeru Wood-Mizer koriste se u pilanama u gotovo svim krajevima sveta, od Evrope do Azije, Afrike i obe Amerike. Ove tračne testere mogu izrezati sve vrste drveta - od tvrdih tropskih vrsta do mekog drveta iz Evrope. Wood-Mizer je vodeća svetska marka na tržištu mašina za primranu preradu drveta. U Evropi Wood-Mizer posluje više od 30 godina, a ime firme Wood-Mizer povezano je s visokokvalitetnim tračnim brentama. U srcu svake takve brente nalazi se tračna testera koja pretvara trupce u vredan materijal -rezanu građu - za izgradnju jedinstvenih garnitura nameštaja, velike podove, brodske palube ili šarmantne vikendice.

Wood-Mizer nudi tračne testere u više od 100 konfiguracija, na temelju različitih profila, postavki zuba i vrsta čelika. Zahvaljujući ovim različitim karakteristikama tračnih testera, Wood-Mizer može pilanare snabdevati tračnim testerama koje savršeno odgovaraju njihovim potrebama. Tračne testere Wood-Mizera proizvode se pod nadzorom iskusnih i kvalifikovanih radnika, koristeći vrhunski evropski čelik i koristeći najnaprednije alatne mašine dostupne u današnjoj industriji. Proizvodnja tračnih testera nalazi se u fabrici Wood-Mizer u Poljskoj, u samom srcu Evrope.

Postupak proizvodnje listova trašnih tetera u evropskom proizvodnom centru Wood-Mizera sertifikovan je prema standardima ISO 9001: 2015. Listovi tračnih testera Wood-Mizera moraju proći sve stroge provere kvalitete u svakom stepenu proizvodnje, pre nego što smejuu biti poslate na tržište.Provere čeličnog materijala

Čitav proizvodni proces kontroliše kompjuterski  sistem i napredni interni labos koji je odgovoran za osiguravanje korištenja samo najboljeg materijala. Materijal koji padne na kontrolnim testovima vraća se dobavljaču i ne koristi se dalje u proizvodnom procesu. Zahvaljujući jedinstvenom označavanju na svakoj tračnoj testeri, Wood-Mizer identifikuje sirovinu koja se koristi za proizvodnju, datum proizvodnje i osobu odgovornu za provere i kontrole kvalitete.

Priprema sirovog čelika

Od početka proizvodnje pa do kraja, Wood-Mizer koristi najbolju opremu za proizvodnju listova testera. Odobreni sirovi čelik priprema se i obrađuje na vrlo efikasnoim i specijalizovanim mašinama sposobnim za kontinuirani rad i proizvodnju proizvoda koji prolazi dodatne provere kvaliteta.Očvršćavanje vrhova zuba

U sledećoj fazi proizvodnje svi koluti moraju proći indukcijsko očvršćavanje – kaljenje vrha zubi. U tom se procesu svaki zub oštrice zagreje do ekstremnih temperatura, a zatim se brzo ohladi. Kao rezultat, zubi su otvrdnuti; stoga tračne testera može duže rezati, otpornija je na abraziju i može rezati kvalitetnije, posebno u tvrdom drvu. Kontrola kvaliteta u ovoj fazi proizvodnje uključuje proveru zadovoljava li tvrdoća zuba tražene standarde.Izrada profila zuba tračne testere

Sada kolut buduće tračne testere dolazi do jedne od nekoliko proizvodnih linija dizajniranih za postupak oštrenja, razvrtanja zuba, valjanja i secanje na potrebnu dužinu tračne testere. Zavisno od narudžbi kupca, Wood-Mizer reže materijal na željenu dužinu. Postupak oštrenja i razvrtanja zuba bitan je za postizanje željenih parametara tračne testere. Zahvaljujući naoštrenim i pravilno razmaknutim vrhovima zuba, tračna testera može dugo i efikasno rezati drvo. U Wood-Mizeru operateri linija i dalje provode druga ispitivanja kvalitete.Zavarivanje

Mašine koje se koriste i za zavarivanje i za brušenje vrlo su napredne i visoko specijalizovane. Uz stručno znanje i specijalizovanu opremu, Wood-Mizer proizvodi stabilan i robustan var  listova tračnih testera. Ovaj precizan i pouzdan var jedna je od glavnih tačaka, koja razlikuje Wood-Mizer tračne testere od ostalih konkurentskih proizvoda. Nakon postupka zavarivanja, listovi tračnih testera se pravilno bruse, kako bi  glatko i neometano radile u svim vrstama drveta.Pakovanje i otprema

Samo tračne testere koje su uspešno prošle sve stroge testove kvaliteta mogu se isporučiti kupcu. Stavljamo ih u kutije od valovitog kartona s logotipom Wood-Mizera i označavamo punim informacijama o proizvodu - vrsta tračne testere, širina i dužina , vrsta materijala tračne testere, profil zuba, ID broj koluta, datum proizvodnje i QR kod. Davanje ovih podataka uz svaku kutiju tračna testere pomaže odrediti od kada je, ko je proverio njen kvalitet i koja je čelična traka u kolutu korištena za njenu izradu.Kad testere Wood-Mizer napuste fabriku, spremne su za rezanje.

Kupci Wood-Mizer-a potvrđuju da originalne tračne testere Wood-Mizer-a mogu garantovati visok kvalitet rezanja i produženi vek trajanja po vrlo pristupačnoj ceni. Ako cenite profesionalni i siguran rad, odaberite originalne tračne testere firme Wood-Mizer!Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se