• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

Nova firma za brente na Tajlandu fokusira se na ROI

21. oktobar 2020.

Nova firma za brente na Tajlandu fokusira se na ROI

U Amphoe Phon Phisai na Tajlandu fabrika biomase PSW Parawood, proširila je svoje poslovanje na rezanje. Vlasnik je shvatio da bi rezanjem visokokvalitetnog eukaliptusa i drveta za gumu, za proizvodnju paleta i namještaja u pilani proizvodio i otpadno drvo koje bi se potom moglo koristiti za biomasu. Donošenjem boljih i većih trupaca za brentu, mogao bi diverzificirati svoje poslovanje i iskoristiti nove mogućnosti za zaradu.

Nakon razmatranja različitih mogućnosti postavljanja pogona pilane, gospodin Achawee Pong-uan, vlasnik firme PSW Parawood, zaključio je da tradicionalne vertikalne brente i druge mašine iz lokalnog izvora neće pružiti efikasnost, iskorištenje i kvalitet kakvav je želeo u svojoj novoj fabrici .

Umesto toga, instalirao je niz mašina firme Wood-Mizer - liniju pametne obrade trupaca (SLP1), brentu LT15, brentu LT20 i opremu za održavanje listova tračne testere.„Kod Wood-Mizerovih brenti, kvalitet reza na drvenoj površini i tolerancija debljine je puno bolja od ostalih brenti na tom području. Brente Wood-Mizer dobro su rešenje za pilanski posao na Tajlandu, jer poboljšavaju prinos, kapacitet i smanjuju broj radnika potrebnih za upravljanje mašinama. "

Gospodin Achawee Pong-uan odabrao je liniju pametne obrade (SLP1) kako bi smanjio broj potrebnih radnika, a istovremeno dobio više prinosa od svojih visokokvalitetnih trupaca, korištenjem tračnih testera uskog profila. U samo dve minute jedan trupac se potpuno izreže u gotove daske pripremljene za sušenje u sušarama. Za upravljanje SLP linijom potrebno je samo pet radnika, s tim da dodatna osoba s vremena na vreme utovaruje trupce na rampu za trupce.

Gospodin Achawee Pong-uan je uveren, da će njegov povrat ulaganja u Wood-Mizerove strojeve brzo nadoknaditi početni trošak, te biti dugoročno profitabilniji i uspješniji.

Pilane LT15 i LT20 koriste se za obradu većih trupaca koji ne odgovaraju za preradu na liniji za obradu tankih trupaca SLP. LT20 ima automatsko upravljanje rezanja kao i hidraulično rukovanje trupcima, kako bi se rad radnika smanjio na minimum, dok LT15 je ručno upravljana brenta.

Fabrika PSW Parawood dobar je primer kako unapred promišljene firme na Tajlandu mogu najbolje poboljšati uslove za pilane u zemlji. Moderne brente pružaju bolji ROI od tradicionalnih mašina s kvalitetnijim drvetom, većim prinosima drva, manjim tehničkim održavanjem, manjom potrošnjom energije i manje radnika.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se