• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

Poljska fabrika vrhunskog namještaja osvojila tržište s brentom Wood-Mizer “WB2000”

21. januar 2021.

Poljska fabrika vrhunskog namještaja osvojila tržište s brentom Wood-Mizer “WB2000”

FAGUS, fabrika drvenih proizvoda iz Poljskog Sępólno Krajeńskie, porodična je firma koja se temelji na tradiciji i dugogodišnjem iskustvu. Specijalizovanaje za proizvodnju namještaja od punog drveta, uglavnom od hrasta i bukve. Njihov vrhunski namještaj dizajniran je za spavaće sobe, dnevne sobe i trpezarije.

Svaki od ovih komada namještaja izvanredan je svojim izgledom i stilom. "Naš konačni proizvod jedinstven je. Nemoguće je izraditi jednu komodu ili ormarić i učiniti da izgledaju tačno kao drugi", - kaže Kacper Ziemiński, suvlasnik firme. "Trudimo se okrenuti svaki nedostatak drvenog materijala u vrhunski dizajn. Danas se većina namještaja proizvodi od iverica, ali u našoj fabrici izgleda potpuno drugačije. Morate ga videti očima i osetiti rukama kako biste shvatili da je drvo neponovljivo i da je ovo njegova najviša lepota."
Mateusz i Kacper Ziemiński, braća i suvlasnici, nastavljaju strast svojih roditelja i dedova prema radu s drvetom. Njihovi baka i deka započeli su porodičnu avanturu s drvetom pre mnogo godina kada su kupili prvu brentu. Zatim je njihov otac osnovao firmu u kojoj braća rade od 2013. "Davno, dok smo bili deca, trčali smo po radionici i zabijali eksere u daske", - priseća se Kacper.Svi članovi porodice odgovorni su za vođenje firme - podržavaju se analizirajući različite probleme i trude se pronaći najbolja rešenja za njih. Braća su počela raditi s jednostavnim stvarima - igrajući se po trgovini, čisteći piljevinu i na kraju sastavljajući namještaj. Danas ima smisla reći da je poticanje strasti u najmlađoj dobi preraslo u obilje iskustva i predanosti. Znaju se prilagoditi individualnim i sofisticiranim potrebama kupaca stvarajući izvanredne proizvode, koji se nikada ne mogu duplirati.
Nisu im samo iskustvo i veštine stečene u porodičnoj firmi pomogle da se istaknu u ovoj industriji, već i njihove strasti i, što je najvažnije, obrazovanje. „Bavio sam se profesionalnim sportom dugi niz godina baveći se olimpijskim jedrenjem," - kaže Kacper. "Ostvarivao sam svoje snove učešćem na Olimpijskim igrama i osvajajući medalje na raznim međunarodnim takmičenjima. Sport mi je pomogao da oblikujem karakter i učinim me poslušnijom, odlučnijom i uvek usredotočenom na cilj. Sport me takođe naučio kako se nositi s ljudima, kao što sam uvek vežbao u međunarodnim timovima." Ovi treninzi u raznolikom okruženju omogućili su mu učenje stranih jezika i pomogli u saradnji s međunarodnim tržištima.Drugi brat, Mateusz, diplomirao je na fakultetu za nauku u Poznanju, diplomiravši tehnologiju obrade drveta. Sve profesionalne odgovornosti dodijeljene su braći prema njihovim veštinama. Dok se Kacper brine za dobru komunikaciju s njihovim stranim kupcima, Mateusz nadgleda proizvodnju. Razume njihov proizvod i dobar je u izradi novih dizajna. "Uzimamo svaki slobodan trenutak, čak i dok šetamo hodnikom da proverimo što bi se još moglo poboljšati", - primećuje Kacper.

Firma braće Ziemiński uspešno se razvija s velikim fokusom na nova ulaganja. Nedavno su sagradili novi proizvodni pogon i instalirali ogromnu industrijsku brentu firme Wood-Mizer. Brenta sa širokom tračnom testerom “WB2000” dobro se podudara s našim razvijenim proizvodnim pogonom koji uključuje 10 komora za sušenje drva s računalom, višelisnu testeru, nekoliko testera za drvene ploče, 2 četverostrane glodalice, 4 CNC mašine,  bušilicu CNC, širokotračne brusilice, nekoliko mašina za lepljenje drva i linije za nanošenje-premazivanje uljem", - objašnjava Mateusz.
"Odlučili smo kupiti brentu „WB2000”, koja je preko potrebna u početnoj fazi proizvodnje, tokom rezanja velikih trupaca. Ovo  ulaganje je osmišljeno uglavnom za povećanje produktivnosti u našoj firmi. Sarađujemo s Wood-Mizer-om otkako smo započeli svoje poslovne aktivnosti. Prva brenta koju je kupio naš deda i naša najnovija brenta već je četvrti Wood-Mizer. Ulaganje u brentu „WB2000” čini se pametan potez jer smo zaista podigli produktivnost. Ono na šta mislim, jest porast proizvodnje od 10 do 15% u odnosu na naše stare mašine", - kaže Mateusz." Izgradnja novog pogona bila je strogo povezana s kupovinom „WB2000”, a rešenja koja su razvili inženjeri Wood-Mizer rezultirala su poboljšanjem celokupnog postupka, i još značajnije, smanjenje potreba za narednim fazama proizvodnje"."Dodatno smo odlučili uložiti u dva stola za sortiranje radi lakšeg odvajanja obrađenog drveta s tri strane. Ovi stolovi izuzetno su korisni pri razvrstavanju materijala, a da ne spominjemo bočne transportere s gravitacijskim valjcima za sakupljanje rezane građe koju su dizajnirali Wood-Mizer-ovi inženjeri omogućujući brenti da radi praktično 8 sati sa samo jednim zaustavljanjem za promjenu lista tračne testere", - objašnjava Mateusz. "Tehnički dizajn ove mašine u potpunosti ispunjava naša očekivanja, s obzirom na činjenicu da su trupci veliki i teški, a ova brenta može ih raspilit bez puno napora - pa je ovo apsolutno ono, što smo tražili", - kaže Kacper.
Na pitanje zašto su odabrali brente Wood-Mizer, Mateusz je odgovorio - "Wood-Mizer nas nikada nije izneverio, zato smo odlučili kupiti drugu brentu. Izuzetno cienimo saradnju s Wood-Mizer-om. Dopustite mi, da ponovim to - godinama koristimo njihove mašine i uviek se možemo osloniti na njihovu visoko profesionalnu korisničku službu i podršku. Po mom mišljenju, Wood-Mizer je poslovni partner kojem zaista možete verovati."Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se