• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

Predstavljamo Wood-Mizer-ov MR200 Double Arbor Multirip

11. novembar 2020.

Predstavljamo Wood-Mizer-ov MR200 Double Arbor Multirip

Wood-Mizer lansira novu industrijsku višelisnu mašinu ME200 - svestrana visoko efikasna mašina s dve osovine, svaka sa do 12 kružnih testera i sposobnošču rezanja drva debljine do 200 mm.

MR200 je višelisna sa dve osovine mašine, konstruisana da zadovolji veliku drvnu preradu kod rezanja četvrtatka u daske. Ima dve osovine, koje pokreću motori snage od 15 kW do 30 kW, zavisno o proizvodnim potrebama. Svaka osovina može imati do 12 kružnih testera prečnika od 200 do 350 mm.Sistem za ulaganje četvrtaka ima robustan, modularni sto. Dodavanjem više ovakvih modularnih delova u protok, omogućuje se obrada dulžih četvrtaka. Minimalna dužina četvrtaka je 700 mm - manja nego dužine kod sličnih konkurentskih mašina. Pogonski valjci za provod, koji su smešteni blizu kružnih testera, omogućuju smenu tako kratkih četvrtaka. Ukupno ima 8 valjaka  -6 donjih i 2 gornja valjka gde su 4 neposredno ispred testere, a 4 iza testere.

Uz pomoć- po želji - laserskih linija, rukovalac sa MR200, postavlja četvrtak na ulazni sto za protok i lako gurne četvrtak prema valjcima za hranjenje, da ga prihvate.
 
Intuitivna upravljačka kontrolna ploča, može se postaviti na prikladno mesto za rukovaoca. Uz pojedinačnu kontrolu motora, kontrolna ploča ima i ampermetar za merenje opterećenja na osovinama i regulator brzine hranjenja do 15 m / min.

Adam Kubiak, voditelj prodaje industrijske opreme Wood-Mizer, objašnjava prednosti dizajna industrijske višelisne paralice MR200.
 
„Preporučujemo instaliranje - po želji - elektroničkog regulatora brzine hranjenja, koji nadgleda opterećenja osovina i ako se prekorači optimalna vrednost, automatski usporava brzinu hranjenja materijala. To je vrlo koristan uređaj, koji pridonosi i kvaliteti površine rezanog materijala i trajnosti mašine."

Druga korisno svojstvo je ugrađena seckalica za piljevinu koju pokreće motor od 5,5 kW.
 
„Svako ko ima iskustva s višelisnim testerama zna da pri rezanju nastaju odsečci, komadi kore i drugi nusproizvodi koji mogu prekinuti normalan rad mašine", objašnjava Adam Kubiak.

„Zbog toga je Wood-Mizer pružio mogućnost ugradnje seckalice, koja taj otpad obrađuje u sitnu piljevinu  koja se uklanja iz mašine pomoću strujenja vazduha u ciklonu. Ovaj nusproizvod – sečka I piljevina - ima vrednost i važno je prikupiti ga i pripremiti za prodaju. kao dodatni izvor prihoda."

Obe osovine MR200 lako se podešavaju po visini, međusobno i prema dovodnom sistemu. Ova osobina omogućuje postavljanje osovina na optimalnu visinu prema obradcima. Omogućuje korištenje testera optimalnog prečnika, što zauzvrat opmogućava potrošnju energije i smanjuje opterećenje same mašine.

„Pri rezanju četvrtaka maksimalne debljine od 200 mm, koriste se obe osovine sa kružnim testerama, sa 100% snage. Pri prelasku na tanje drvo, na primer debljine 140 mm, moguće je prilagoditi položaj osovina tako, da gornja i donja osovina imaju isto opterećenje, odnosno da  svaka izreže po 70 mm debljine. U ovom će slučaju trošenje testera biti ujednačeno, a potrošnja energije je najekonomičnija”, objašnjava Adam Kubiak.

„Ako proizvodnja uglavnom radi s četvrtakom-prizmom određene debljine, na primjer 140 mm, ima smisla instalirati testere manjeg prečnika", nastavlja Adam Kubiak. „Manja kružna testera, tanji je rez i manje je opterećenje motora, što znači da postoji prilika za povećanje iskorištenja mase, ušteda energije i produžuje se vek trajanja mašine. Fleksibilnost ove opreme omogućuje uštedu i povećanje dobiti od slučaja do slučaja."Uz to, mašina ima vijak za fino podešavanje gornje osovine. To omogućuje nameštanje pomicanje gornje i donje kružne testere tako da raspiljuju u istoj liniji.

„Preporučujemo da napravite probni rez, a zatim pomoću ovog vijka prilagodite položaj gornje osovine tako, da se i gornja i donja kružna testera savršeno poklapaju", kaže Adam Kubiak. „Tada MR200 proizvodi rezano drvo vrhunskog kvaliteta, glatke površine bez ikakvih linija na mestu susreta testera. Vrlo malo paralica sa dvostrukim osovinama u ovoj klasi ima takve prilagodbe."

Wood Mizerova višelisna mašina ME200 - je kompaktna mašina sa malom emisiju buke.

Iskustvo iz pilana, koje imaju ove mašine, pokazalo je da se produktivnost MR200 može proceniti na do 10 m3 na sat rada.*
 
Za detaljnije informacije obratite se lokalnom predstavniku Wood-Mizer-a.

* Performanse svakog sistema višelisne mašine zavisi od specifičnih parametara motora i željene drvne građe.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se