• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

Svetski poznata brenta Wood-Mizer LT15 sada je pokretna

7. oktobar 2020.

Svetski poznata brenta Wood-Mizer LT15 sada je pokretna

Wood-Mizer predstavlja novu verziju popularne serije brente LT15, koja proširuje mogućnosti ovih mašina, posebno u rezanju po narudžbi.

Serija LT15 od Wood-Mizera uključuje nekoliko popularnih modela, poput LT15START, LT15CLASSIC i LT15WIDE. “Do 2017. godine Wood-Mizer je nudio prikolicu za brente LT15, ali  je ta prikolica bila samo za prevoz od tačke do tačke. Nakon dolaska na odredište bilo je potrebno rastaviti mašiniu i instalirati je za upotrebu kao da je stacionarna brenta ”, objašnjava Roman Frontczak, direktor korporativnog istraživanja i razvoja firme Wood-Mizer. "Sada smo u potpunosti redizajnirali modele LT15START i LT15CLASSIC, omogućivši ih za upotrebu kao pokretnu brentu, što znači da brentista može rezati, dok je u prikolici."Paket prikolica, uključuje osovinu sa točkovima, spojnicu s potpornim točkovima, kočioni mehanizam (samo za prikolicu od 1300 kg), 8 podesivih nosača, laganu nosivu polugu, bočna pozicijska svetla i ograde. Po želji se mogu dodati rampe za utovar trupaca i ručno vitlo radi lakšeg utovara trupaca na postolje brente. Mehanizam je dizajniran za sve modele LT15START i LT15CLASSIC, s konfiguracijom postolja tipa S3.

Postoje dve različite vrste osovina: bruto težine od 750 kg za manji model LT15START i bruto težine od 1300 kg za model LT15CLASSIC. Prikolica s osovinom od 1300 kg ima ugrađeni kočni mehanizam

Da bi brentu mogao postaviti nakon prevoza, rukovalac mora spustiti i prilagoditi osam nosača testera kako bi izravnao-nivelisa postolje, uklonio bokade iznad točkova i izvukao pin, koji učvršćuje glavni nosač prilikom prijevoza. Tada je brenta spremna za rezanje.Pokretna brenta LT15 isporučuje se rastavljena s delovima glave i segmentima postolja brente na jednoj i paketom prikolice na drugoj paleti. Ako će kupac mobilnu brentu LT15 prevoziti javnim putevima, potrebno je registrovati prikolicu pomoću homologacijskih dokumenata koje  izdaje Wood-Mizer. U tom slučaju sklapanje brente mora izvršiti Wood-Mizerov tehničar.

"U poređenju sa stacionarnom brentom LT15, došlo je do puno promena u dizajnu segmenata glavnog nosača, glave testere i kreveta", nastavlja gospodin Roman Frontczak. “Povećali smo stabilnost postola tekom prevoza. Sve žice potrebne za signalna svetja, postavljena su unutar postolja. U ovoj novoj verziji brente, upravljačka tabla i merilo mogu se montirati u dva položaja: za stacionarni rad ili za mobilni rad."

Zbog brojnih promena u dizajnu same brente, Wood-Mizer ne nudi zasebni paket prikolica kao komplet za naknadnu ugradnju za ranije izrađene brente LT15.

Serija brente LT15 proizvodi se godinama i postala je jasan izbor za brojne vlasnike pilana širom sveta. Najznačajnije karakteristike LT15 su pouzdanost, dugotrajan i jednostavan rad po pristupačnoj ceni. Nova pokretna brenta LT15 stvara dodatne pogodnosti za mala pilanska poduzeća, poljoprivrednike, vlasnike šuma i početnike u preradi trupaca, tesare i stolarije.

Kontaktirajte svog lokalnog predstavnika firmr Wood-Mizer da biste saznali više i dobili ponudu.


Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se