• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

Wood-Mizer mašina HR500 je udvostručila produktivnost u fabrici paleta na Tajlandu

26. februar 2020.

Wood-Mizer mašina HR500 je udvostručila produktivnost u fabrici paleta na Tajlandu

U tajlandskoj fabrici  paleta su zamenili dve ogromne brente sa jednom Wood-Mizer brentom i udvostručili su produktivnost rezanja.

“Imamo kupce širom sveta, koji nam se javljaju sa različitim  zahtevima, jer mi proizvodimo palete po tačno određenim specifikacijama”, priča Pichit Chiamcharoen, menadžer preduzeća Pallet Maker Group Co.

“Preduzeće je odraz vašeg poslovanja. Ušavši u naše preduzeće  primećuje se da  razvijamo čistu i niskoenergetsku proizvodnju, a koristimo visokokvalitetne mašine i savremenu tehnologiju.”Tokom 2018 godine su u početnoj fazi prerade drva napravili  izmenu, koja je rezultirala dupliranjem produktivnosti. Naime, svoje dve mašine su zamenili jednom Wood-Mizer horizontalnom brentom sa četiri testere.

“Problem sa prethodnim brentama je bio u tome, što nismo bili zadovoljni rezultatima produktivnosti.” kaže Pichit.”Na svakoj brenti su bila  zaposlena po dva radnika, a dobijali smo po jednu dasku u jednom prolazu.”
“Instaliranjem mašine Wood-Mizer HR500, dobijamo četiri daske u jednom prolazu. Produktivnost se udvostručila, a potrošnja energije ostala ista. Zapravo, ja sam ovim rezultatom, a samim tim i novom mašinom veoma zadovoljan.”

A što se tiče tankoreznih trakastih testera, Pichit iznosi svoje mišljenje: “ Materijal od kojeg se proizvode Wood-Mizer testere  je kvalitetniji, pa samim tim i površina testere je bolja  od prethodno korištenih testera čije su širine bile 10 i 5cm..”

Ovo preduzeće je dobar primer kako proizvođači paleta uz dobro poslovno ulaganje mogu povećati produktivnost  uz istovremeno poboljšanje svoje konkurentnosti na globalnom tržištu.Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se