• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

Wood-Mizer predstavlja početni nivo brente “LX50START” za ekonomično rezanje trupaca u građu

17. novembar 2022.

Wood-Mizer predstavlja početni nivo brente “LX50START” za ekonomično rezanje trupaca u građu

Wood-Mizer proširuje vrlo popularnu “LX” seriju brenti sa kompaktnim i osnovnim modelom “LX50START” za one, koji povremeno režu trupce u malim količinama. Jednostavan dizajn i provereni inženjering u kombinaciji sa standardima visokog kvaliteta Wood-Mizerovih brenti, garantuju preciznost rezanja i pouzdanost po ekonomičnoj ceni.

“LX50START” je drugi model iz serije “LX50” kompaktnih i ekonomičnih Wood-Mizer mašina, koji, uz “LX50CLASSIC”, čini savršen izbor za vlasnike kuća, šuma i sve korisnike koji sa vremena na vreme moraju izrezati trupce i sami proizvode građu. „Uspeh modela “LX50CLASSIC” dokazao je rastuću potražnju za jeftinijim brentama, dok kupci i dalje očekuju dobar kvalitet, preciznost i pouzdanost od ovih proizvoda,” rekao  je Hubert Powietrzyński, šef prodaje u Wood-Mizer Industries, Poljska.Wood-Mizer je dizajnirao brentu “LX50START” za mala preduzeća i amatere koji trebaju brzo i jeftino izraditi svoje piljenice. Ova jednostavna i efikasna brenta savršeno će odgovarati farmama, seoskim kućanstvima, vlasnicima privatnih zemljišta i lokacijama u blizini parkova i šuma. Ipak, što je najvažnije, ona je neizostavan alat za svakog entuzijasta, koji želi započeti svoju avanturu obrade drveta.

Sve brente u seriji “LX” imaju dvostrani sistem posmaka glave brente, što omogućuje povećanu stabilnost i preciznost rezanja. “LX50START” može izrezati trupce sa maksimalnim prečnikom od 60 cm i proizvoditi daske ili grede širine 40 cm.

Glava brente “LX50START” opremljena je sistemom ručnog vratila za kretanje gore/dole i napred/natrag, što omogućuje stabilan i intuitivan rad. Sistem za čišćenje tračne testere , održava testeru, točkove vodilice i vodeće valjke čistima i efikasnim, uklanjanjem piljevine, smole ili kore. Mehanizam napinjanja tračne testere i vodilica testera, smanjuju vibracije i osiguravaju visoku preciznost rezanja.

Okvir brente “LX50START” izrađen je od visokokvalitetnog čelika, a u standardnoj izvedbi postolje se sastoji od tri segmenta ukupne dužine 3,2 m. Postolje se može produžiti s više segmenata (svaki 1,33 m dužine) za rezanje dužih trupaca. Standardno postolje tipa S3, ima dva čvrsta bočna nosača i jednu središnju stezaljku za trupce, dok se po izboru može opremiti setom podesivih nogu za postolje. Neki korisni dodaci za rezanje na “LX50START” uključuju kuku za utovar i okretanje trupaca na postolju i konusni klin za nivelisanje neravnih trupaca.

Wood-Mizer je globalni proizvođač brenti i mašina za obradu drveta s jakom svešću o ekološkim  pitanjima. Sve Wood-Mizer brente koriste ultratanku tračnu testeru za povećanje iskorištenja mase svakog trupca i smanjenje proizvodnje piljevine. “LX50START” koristi testeru debljine 1 mm i širine 32 mm koja zahteva minimalnu snagu motora, nižu potrošnju goriva ili manje električne energije. “LX50START” može biti opremljen električnim motorom od 4 kW ili benzinskim motorom od 7 ili 14 KS

 
“LX50START” je dostupan preko vašeg lokalnog prodajnog predstavnika. Isporučuje se na jednoj paleti od 160 x 65 x 100 cm, a njegova jednostavna montaža omogućuje početak vašeg pilanskog projekta istog dana. Svi potrebni priručnici i filmovi sa uputstvima dostupni su online. Proizvod je proizveden u EU i dolazi sa 2 godine garancije.

***

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se