• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

Wood-Mizer slavi 30 godina na evropskom tržištu

23. septembar 2020.

Wood-Mizer slavi 30 godina na evropskom tržištu

Drvo je jedan od najcenjenijih prirodnih materijala, koji društvu omogućuje izgradnju boljeg sveta za milione ljudi. Wood-Mizer razvija i implementira inovativna rešenja kroz koja drvoprerađivačka preduzeća mogu rasti i donositi profit. Ova rešenja su  efikasna u omogućavanju korisnicima da rade sa prirodnim resursom koji ima najveću iskorišćenost. To znači da je sa Wood-Mizer opremom potrebno manje stabala za preradu u daske, a više stabala ostaje rasti u šumama.

Početak razvoja  industrije Wood-Mizer  desio se u Americi krajem 70-ih godina prošlog veka, kada su dva inženjera – budući osnivači preduzeća – počeli sa radom na projektu stvaranja mobilne brente.U to vreme su trupci obrađivani samo pomoću velikih brenti, pa su novostvorene kompaktne i mobilne Wood-Mizer brente nudile novi, alternativni način rezanja.

Njihov izum je pružio puno prednosti, koje su osigurale korak u promeni načina rezanja:

- Mobilne Wood-Mizer brente se mogu dopremiti do mesta rada, ne stvarajući troškove prevoza trupaca

- Uskotračna testera može izrezati daske minimalne debljine od 2mm, tako se dobija više daski a manje otpada – piljevine, iz svakog trupca

- Wood-Mizer brente su opremljene motorima manje snage u poređenju sa tradicionalnim brentama, što znači – manja potrošnja energije i smanjena emisija izduvnih gasova.

- Wood-Mizer brente mogu rezati trupce velikih prečnika

- Najvažnija prednost je, da relativno male Wood-Mizer brente proizvode savršeno glatke, precizno kalibrirane daske, što je pre njih bilo moguće dobiti samo uz veliku, skupu opremu za rezanje.Nova tehnologija je stvorila napredak u drvoprerađivačkoj industriji. Učinila je rezanje drva ekološki prihvatljivijim i povoljnijim za preduzetnike i mala preduzeća, od poljoprivrednika, vlasnika imanja i stolarskih radionica do tvornica nameštaja.

Prošlo je samo nekoliko godina od osnivanja preduzeća u Americi, kada su među prvima, neposredno nakon pada komunističkog režima, počeli sa izgradnjom svog proizvodnog centra u Poljskoj.Bilo je to 1990 godine. Danas je poljski pogon Wood-Mizer Industries vodeći razvojni centar, koji postavlja smernice celoj drvoprerađivačkoj industriji.

Evo nekoliko impresivnih činjenica  o 30-godišnjem putovanju Wood-Mizer Evropskog proizvodnog centra smeštenom u Kolo, u središnjoj Poljskoj.

•    Wood-Mizer je opremljen najnaprednijim robotskim strojevima za obradu metala iz Japana i Nemačke i neprestano ulaže u najnoviju tehnološku opremu i unapređenje profesionalne veštine radnika.

•    Radionice, skladišta i kancelarije sa površinom preko 15000m² prostiru se na devet hektara.

•    Proizvodnja tračnih testera za drvo, koju je industrija razvila  za rezanje trupaca, je postala model kvaliteta sertifikatom ISO9001:2015. Asortiman reznih alata pod markom Wood-Mizer Tools uključuje više od 2500 uzoraka noževa-glodalica, uskih i širokotračnih testera , noževe za brušenje, testere za vertikalne brente, kružne testere; asortiman se neprestano proširuje.

•    Evropski Wood-Mizer pogon zapošljava  oko 400 radnika. Fabrika  radnicima obezbeđuje napredne obuke, razne programe visokog obrazovanja i ulaže u radnike na još puno načina. Proizvodnja se kontinuirano poboljšava koristeći LEAN metode proizvodnje.

•    Wood-Mizer tim za dizajn čine visokoobrazovani inženjeri koji rade u tandemu sa američkim kolegama, razvijajući jedinstvena tehnološka rešenja u cilju rentabilnog rezanja. Nova TITAN linija  industrijske opreme predstavlja dizajn testera i proizvodnju opreme za specifične zadatke kupaca.

•    Poljska fabrika Wood-Mizer isporučuje opremu i alate na četiri kontinenta – u Evropu, Ameriku, Aziju i Afriku. U modernom svetu, kvalitet tehnološke opreme se ogleda i u dostupnosti svih usluga nakon prodaje. Wood-Mizer servisni centri sa skladištima rezervnih delova sa iskusnim stručnjacima rade u 110 zemalja.“Danas su ljudi svesni koliko je priroda ugrožena i sve se više bave zaštitom i očuvanjem šumskih resursa”, kaže Robert Baginski, predsednik Wood-Mizer Industries.

“Većina nas razume važnost okoline za ljude i njegovo održavanje u dobroj formi za buduće generacije. Wood-Mizer je uključen u taj izuzetno važan proces.”

Wood-Mizer je proizveo više od 80000 brenti, koji danas rade širom sveta.

I vi se možete pridružiti Wood-Mizer porodici.
Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se